Full Spectrum - Dyqan CaliVita International

Go to content

Full Spectrum

Full Spectrum
90 tableta

Dozimi:
3×1 tableta në ditë.

Përbërësit aktiv/tabletë:
Beta karoten 1500 I.U.
Vitaminë E 7 I.U.
Vitamin B1 1 mg
Vitain B2 1,1 mg
Niacianamid 10 mg
Acid Pantotenik 5 mg
Vitamin B6 1,2 mg
Kolina 20 mg
Inozitol 20 mg
PABA 5 mg
Biotinë 40 mcg
Acid Folik 200 mcg
Vitamin B12 1 mcg
Vitaminë C 60 mg
Rutinë 4 mg
Kompleksi i hesperidinës
(si hesperidin) 2 mg
Betainë HCL 10 mg
Jod 80 mcg
Kalcium 50 mg
Hekur 4 mg
Magnezium 25 mg
Bakër 1,5 mg
Zink 10 mg
Krom 25 mcg
Selen 20 mcg
Mangan 3 mg
Kalium (glukonat) 10 mg
Molibden 10 mcg
Kompleks vitaminash dhe mineralesh

Sipas definicionit klasik, vitaminat janë bashëdyzime të tilla organike me rëndësi vitale, të cilat organizmi i njeriut ose nuk mund t’i prodhoj fare, ose i prodhon në sasi të pamjaftueshme, andaj duhet të merren përmes ushqimit.
Në artikujt e freskët: pemë, perime, qumësht, vezë dhe mish, derisa janë të papërpunuar, termikisht të patrajtuar apo të ngrirë, ka relativisht mjaft vitamina dhe minerale, por, teknologjia moderne e përpunimit të ushqimit, deponimet dhe çasjet kulinare, të shumtën e rasteve shkatërrojnë pjesën më të madhe të vitaminave dhe hudhin një pjesë edhe më të madhe të mineraleve.

Vitaminat, respektivisht marrja e shtuar e tyre, janë të nevojshme për sportistë, punëtorë të rëndë fizikë dhe në përgjithësi, për të gjithë ata që dëshirojnë të jetojnë në mënyrë të shëndetshme. Në të vërtetë, numri i agjenseve të dëmshëm nga ambienti (ambienti jetësor), prej dite në ditë është gjithnjë e më i madhë (aerondotja, ndotja e ujit, zhurma etj) dhe kjo kërkon sasi të mëdha të vitaminave të dobishme, posaqërisht te njerëzit që jetojnë në qytete të mëdha. Tempoja e shpejtuar e jetës dhe streset që janë të lidhura për to alkooli, nikotina, kofeina, konzervansë të ndryshëm dhe tabletat kontraceptive, janë vetëm disa nga agjenset të cilat i rrisin nevojat ditore për vitamina.

Full Spectrum përmban rreth 30 lloje të vitaminave, mineraleve dhe antioksidanteve të ndryshme me ekstra bioflavonoide, që të gjitha esenciale për funksionimin e organizimit. Efikasiteti i saj i qëndrueshëm sigurohet nga sasia e agjentëve aktivë, si dhe nga teknologjia e lirimit të ngadalshëm të substancës aktive.

Kujt i rekomandohet?
- për t’i mbajtur të shëndosha proceset jetësore, dhe për ta ruajtur vitalitetin e përditshëm;
- për ta mbështetur sistemin imun;
- për ta përforcuar rezistencën e organizmit në periudhat kur rreziku nga gripi dhe të ftohurit është më i lartë;
- në rast të dietës së pa balancuar (sasi e ulët e pemëve dhe perimeve, dietës për dobësim apo vegjetarianizmi), me qëllim që të plotësohet furnizimi i organizimit me vitamina dhe minerale;
- për ta mbështetur rigjenerimin pas sëmundjeve.

Deficiencies
Simptomat e mungesës së përgjithshme të vitaminave përfshijnë: plogështi, lodhje, depresion, pafuqi, degjenerim të aktiviteteve fizike dhe mendore, sëmundje më të shpeshta për shkak të rezistencës së dobët.

A e dini se?
A e keni ditur se acidi folik kontribuon në reduktimin e lodhjes dhe rraskapitjes?
Përmbledhje:
Në shumicën e proceseve fiziologjike vitaminat e ndryshme të ushtrojnë ndikimin e tyre së bashku. Një tabletë e plotë Spektrit ju ofron substancat më të dobishme që ju nevojitet. Përveç duke përfshirë vitaminat e nevojshme, ne kemi marrë gjithashtu në konsideratë raportin e tyre në lidhje me njëri-tjetrin. Për të efektit ideale ne kemi shtuar minerale në këtë formulë si.

Vitaminat dhe mineralet janë të rëndësishme për shëndetin, por shumë faktorë mund të ndikojnë negativisht në sasinë dhe cilësinë e marrjes tonë dietetike dhe shfrytëzimin metabolike të këtyre ushqyesve jetike. Këta faktorë mund të përfshijnë përdorimin e pesticideve, kimikateve dhe preservatives, ndotja e mjedisit, përhapjen e ushqimeve të përpunuara dhe tepër të shpejtë, stresi mendor apo fizik, si dhe zakonet e varfër dietetike dhe personale.

Spektri i plotë siguron, në një tabletë të vetme, një gamë të plotë të vitaminave dhe mineraleve, në raportet optimale, për të ndihmuar të siguruar mbështetje ushqyese për funksionimin normal dhe të shëndetshëm të gjitha aspektet e metabolizmit. Mineralet janë në formë chelate për të rritur thithjen, dhe tërë tabletë është projektuar për kohë-lirimin e ushqyesve për të siguruar të vazhdueshëm, thithjen e matur. Kjo është veçanërisht e rëndësishme si ujë-soluable ushqyesve të tilla si Vitamina C dhe vitamina B-kompleks kanë tendencë për të zbrazur nga trupi relativisht shpejt.

KUJDES!
Ju duhet të konsultoheni me një mjek i kualifikuar mjekësor para se të marrë ndonjë shtesë.
Ky produkt është menduar vetëm për të rriturit.
Nuk është e rekomanduar për të konsumuar shtesat e tjera që përmbajnë B-vitamina, ose hekur, ndërsa duke marrë këtë produkt, përveç me rekomandimin e një profesionist i kualifikuar mjekësor.
Disa njerëz mund të jenë të ndjeshme ose alergjik ndaj disa nga përbërësit në këtë produkt. Ju lutem lexoni etiketën me kujdes, dhe për të shmangur marrjen e produktit, nëse ju jeni të ndjeshëm ndaj çdo përbërës. Nëse ju nuk jeni të sigurt, të konsultoheni me një mjek të kualifikuar para se të marrë produktin.
A nuk e kalon futje e rekomanduar ditore.
Shtesat ushqimore nuk mund të zëvendësojnë për një dietë të ekuilibruar të përzier.
Mbani jashtë të arrijnë të fëmijëve të vegjël.
Back to content