Omega 3 Concentrate - Dyqan CaliVita International

Go to content

Omega 3 Concentrate

Omega 3 concentrate
100 kapsula të buta

Dozimi:
1-3 kapsula në ditë.

Përbërësit
600mg Vaj peshku të përqendrimit të lartë
180mg EPA (acid eicosapentaenoic)
120mg DHA (acid docosahexaenoic)
Omega-3 concentrate

Produkti në fjalë përmban acide yndyrore Omega-3 (EPA-DHA), të fituar nga vaji i vlefshëm i peshkut përmes distilimit molekular. Përbërësit e saj aktiv kontribuojnë në mirëmbajtjen e niveleve normale të yndyrës në gjak dhe shtypjes së gjakut, redukton inflamacionet, ndihmon në funksionimin normal të sistemit nervor dhe trurit, si dhe mbështet shikimin.

Kujt i rekomandohet?
- personave që ballafaqohen me probleme kardiovaskulare dhe me probleme të shtypjes së gjakut, si dhe atyre që e shohin si të rëndësishme mirëmbajtjen e shëndetit dhe funksionimit normal të këtyre organeve;
- shtatzënave dhe fëmijëve të vegjël, me qëllim që të ndihmohet zhvillimi normal i fëmijëve;
- atyre që dëshirojnë ta mbështesin trupin e tyre në luftën kundër sëmundjeve inflamatore (për shembull inflamacionet e artritit);
- atyre që mbajnë dietë dobësimi apo ushqehen me ushqime me pak yndyrë;
- secilit që dëshiron ta mbroj shëndetin e syve dhe sistemit nervor.

A e dini se?
A e keni ditur se sëmundjet kardiovaskulare përbëjnë shkaktarin kryesor të vdekjeve në nivel botëror, që do të thotë se këto sëmundje i dërgojnë drejt vdekjes më shumë njerëz sesa sëmundjet tjera? Por ky rast nuk ka të bëj me eskimezët e Grenlandës apo Alaskës, pasi që ata ushqehen me ushqime deti të pasura me acide yndyrore omega-3. Tek kjo popullatë, numri i sëmundjeve të tilla është i ulët. *
Përmbledhje:
CaliVita Omega 3 përmban doza të larta të omega 3 acide yndyrore nga vaj peshku për mbështetjen e përmirësimit të niveleve të shëndetshme triglicerideve dhe shëndetin kardiovaskular, si dhe funksione më të mirë të trurit.

Hulumtuesit janë marrë me pyetjen nëse ekziston një lidhje në mes të dietës dhe sëmundje të sistemit të zemrës dhe enëve të gjakut dhe në qoftë se ka, çfarë lloji i korrelacionit ekziston. Dyerberg dhe kolegët e tij kanë gjetur se Eskimos i Grenlandës kanë norma shumë të ulëta të vdekjes nga sëmundjet kardiovaskulare, në dritën e të pasurit dietë të lartë në yndyrë. Njerëzit në vendet e zhvilluara në të gjithë Evropën dhe Amerikën gjithashtu konsumojnë shumë proteina dhe yndyra, por shëndeti i tyre është i rrezikuar nga sëmundjet e zemrës. Si nuk e shpjegoni këtë? Dallimi është se sasi të mëdha të proteinave dhe yndyra gjenden në ushqimin e eskimezëve burojnë nga deti, dhe ato përmbajnë një shumë të pangopura, të ashtuquajtura omega-3 acide yndyrore. Duke ngrënë oqean-peshk, të eskimezë konsumojnë të paktën 10 herë më shumë omega-3 acid yndyror sesa njerëzit në Evropën Qendrore.

Konsumimi mjaftueshme omega-3 acid yndyror (5-8 g në ditë) është e dobishme për shkak se ajo kontribuon në ruajtjen e niveleve normale e triglicerideve në gjak, presionit të gjakut dhe ndihmon në funksionimin e shëndoshë të zemrës dhe trurit. Përveç kësaj, ajo mbështet vizion normale.

Omega-3 acid yndyror (më saktë acid docosahexaenoic - DHA) është gjithashtu shumë e rëndësishme për embrioneve, sepse ajo është e nevojshme për zhvillimin e duhur të sistemit nervor. Rrjedhimisht konsumimi i këtij acidi yndyror nga nënat e ardhshme është shumë e rekomanduar. Për më tepër, rritje e DHA në tru në mënyrë progresive rritet deri në 18 vjet të moshës, kështu që marrja e saj ka rëndësi të madhe edhe në fëmijëri si ajo mund të mbështetur performancën njohëse, aftësitë dhe memorie të mësuarit.

CaliVita Omega 3 koncentrohen ofron sasi të larta të EPA dhe DHA omega 3-të në shumë të koncentruar, të naftës pastruar peshk. Kapsula të vogla janë më të lehtë për të gëlltitni cila e bën përdorimin e saj më të përshtatshëm për të moshuarit, fëmijët ose gratë shtatzëna.

KUJDES!
Acidet yndyrore të pangopura janë të ndjeshëm ndaj efekteve të dëmshme të radikaleve të lira, në këtë mënyrë njerëzit të cilët konsumojnë sasi të mëdha të acideve omega-3 yndyrore janë të rekomanduara për të marrë shtojcave antioxidant.

Burimi
*Cardiovascular diseases (CVDs) - Fact sheet N°317 Updated March 2013, WHO, Associations of obesity with triglycerides and C-reactive protein are attenuated in adults with high red blood cell eicosapentaenoic and docosahexaenoic acids - Z. Makhoul et.al, European Journal of Clinical Nutrition (2011) 65, 808–817
Back to content