Vitamin-E - Dyqan CaliVita International

Go to content

Vitamin-E

Vitamin E
100 kapsula të buta

Dozimi:
1 kapsulë e butë në ditë.

Përbërësit
100N.I. Vitaminë E
Preparat me vitaminë E

Vitamina E, e cila quhet edhe vitamina e rinisë së përhershme, ka disa efekte të dobishme për gjithë organizmin. I mbron acidet e dobishme yndyrore nga radikalet e lira të cilat i dëmtojnë ato (pra është një antioksidant i fuqishëm), në këtë mënyrë ndikon në mirëmbajtjen e shëndoshë dhe të freskët të qelizave, lëkurës, sistemit nervor dhe të qarkullimit të gjakut.

Kujt i rekomandohet?
- gjithë atyre që dëshirojnë ta ruajnë freskinë e tyre;
- pas sëmundjeve dhe gjendjes së dobësisë në mënyrë që të ndihmohet rigjenerimi i qelizave;
- pas të mavijosurave dhe djegieve në mënyrë që të përshpejtohet procesi i shërimit të lëkurës;
- për zhvillim të mirëfilltë të muskujve tek sportistët dhe për ta ngritur efikasitetin e muskujve.

Deficiencies
Simptomat e mungesës së vitaminës E përfshijnë: sëmundje të syve (për shembull, qarkullim i dobësuar në retinë), çrregullime në zhvillimin e eshtrave, funksione të zvogëluara seksuale, apo, në disa raste më serioze dëmtime të nervave dhe muskujve të cilat rezultojnë me fuqi të dobët muskulore.

A e dini se?
A e keni ditur se kur të kombinohet me omega-3, vitamina E kontribuon në funksionimin normal të trurit, kurse vitamina E në vetvete mbron acidet yndyrore omega-3 nga oksidimi, për shembull EPA dhe DHA që gjenden në vajin e peshkut?
Përmbledhje:
Ne jemi të ekspozuar ndaj efekteve të qelizave të dëmshme të radikaleve të lira ditë pas dite. Efektet e shkatërronin janë intensifikuar nga dëmtimet e mjedisit, si dhe (si smogut, tymit të duhanit, rrezatimit UV, apo disa ushqime të sëmurë). Vitamina E është një antioksidant i fuqishëm, i cili ndihmon në ruajtjen e funksionimin normal të qelizave. Merrni përparësi të ndihmës natyrore se vitamina E mund të ofrojë!

Shumë shkencëtarë besojnë se shkaku kryesor i plakjes, ose të paktën një faktor kontribues, është dëmi i shkaktuar në qelizat e trupit tonë nga atomet shumë të paqëndrueshme dhe reaktive të njohur si radikalet e lira. Normalisht, elektronet rrethojnë bërthamën e një atomi janë në çifte. Proceset oksidativ në trupin tonë, të tilla si konvertimin ushqim të energjisë, shkakton disa prej këtyre atomeve për të humbur një elektron, i kthyer ato në radikalet e lira ... që është, një atom me një elektron upaired në unazë e saj të jashtme. Si elektronet kanë një paragjykim të fortë të ekzistojnë në çifte, në vend se në formë individuale, të lirë radikal do të vjedhin elektron që i duhet nga një tjetër atom normale, duke e kthyer atom normale në një radikal i lirë, dhe duke filluar një reaksion zinxhir të formimit të lirë radikal. Me kalimin e kohës, ky proces mund të shkaktojë dëmtime në funksion celular. Nëse dëmtimi mjaft është shkaku, qeliza mund të vdesë.

Antioksidantë janë substanca që janë në gjendje të ngadalësojnë ose të thyejnë reaksion zinxhir të formimit të lirë radikal, nga aftësia e tyre për të dhuruar një elektron të vetëm për një radikal të lirë pa u bërë e paqëndrueshme veten. Një nga antioksidantë më të mira të njohura është yndyrë-soluable Vitamina E (tocoferol).

Përveç të qënit një antioxidant i fuqishëm, Vitamina E luan shumë role të tjera të rëndësishme fiziologjike në metabolizmin tonë. Një nga funksionet më të rëndësishme është se ajo është e nevojshme për të utilizations e shumë disa vitamina tjera dhe minerale të tilla si vitaminë A, vitaminë K dhe selen. Përveç këtij roli, ai siguron mbështetje të rëndësishme për të dy sistemit imunitar, dhe funksionin e sistemit nervor qendror, si dhe duke ndihmuar për të rregulluar hormoneve seksuale. Ajo është e dobishme për individët me performancë të lartë të tilla si atletët, si ajo e mbështet sintezën e proteinave, dhe ndihmon vonesë lodhje të muskujve.

Vitamina E mund të sintetizohet në një laborator, por burime natyrore, të tilla si vitaminë E gjetur në embrion gruri, bishtajore ose me vezët, ka tendencë të jetë më e lehtë për të trupit për të ruajtur. CaliVita® Vitamina E, Vitamina E dhe Mega përmbajë vetëm freshest, më të lartë të cilësisë burim natyror vitaminë E të

KUJDES!
Ju duhet të konsultoheni me një mjek i kualifikuar mjekësor, para se të marrë ndonjë shtesë.
Disa medikamente mund të zvogëlojë absorbimin e vitaminës E. Kontrolloni me mjekun tuaj.
Nëse vuani nga tensioni i lartë, ose të ketë një operacion në pritje ose kirurgji, kërkoni këshilla mjekësore të kualifikuar para se të marrë këtë produkt.
A nuk e kalon futje e rekomanduar ditore.
Shtesat ushqimore nuk mund të zëvendësojnë për një dietë të ekuilibruar të përzier.
Mbani jashtë të arrijnë të fëmijëve të vegjël.
Back to content