Stress Management - Dyqan CaliVita International

Go to content

Stress Management

Stress Management B-Complex
100 tableta

Dozimi:
1 deri 3 tableta në ditë ose sipas rekomandimit te mjekut.

Përbërësit
1.3mg Vitaminë B
11.8mg Vitaminë B2
2mg Vitaminë B6
15mg Niacinë
5mg Acid pantothenic
2mcg Vitaminë B12
60mg Vitaminë C
100mcg Acidi folik
100mg Kolinë
100mg Inositol
13.5mg Magnez
Vitaminë B kompleks – lehtësues stresi

Komleksi i vitaminave B përmban të gjitha vitaminat nga grupi B si dhe vItaminën H (biotinën), acidin paraaminobenzoik (PABA), kolinën dhe inozitolin. Përbërësit e këtij kompleksi janë të pranishëm në raporte optimale dhe bashkërisht tregojnë cilësi më të volitshme fiziologjike.

Prodhimet bashkëkohore të tipit të këtillë i karakterizon lirimi gradual dhe i pandërprerë i principeve aktive të tyre, çka është shumë me rëndësi, sepse bëhet fjalë për vitamina të tretshme në ujë, të cilat gradualisht lirohen në qarkullim dhe se teprica e tyre nuk eliminohet përmes urinës.

Shumë njerëz që ankohen për rënie të flokëve, zbokth, flokë të thinjura, lëkurë të thatë dhe thonjë të dobët e të thyeshëm, në realitet nuk janë të vetëdijshëm se zgjidhjen e vërtetë për pengesat e tyre nuk duhet ta kërkojnë në përdorimin e shamponave “magjike” apo losioneve tepër të shtrenjta për lëkurë, por duhet të vendosen për konsumimin e vitaminave B-kompleks. Vitamina B1 (tiamina): i takon roli i pazëvendsueshëm në zhvillimin normal të metabolizmit të hidrateve të karbonit si dhe në funksionimin normal të muskujve dhe sistemit nervor. Kjo vitaminë në natyrë gjindet në drithëra dhe në tharm.

Parandalo stresin përmes mënyrës së jetës dhe ushqimit të mirëfilltë! Përpjekjet tuaja mund të mbështeten nga familja e vitaminave B të plotësuar me vitaminë C dhe magnez në produktin tonë, Stress Management, i cili jo vetëm që ndihmon funksionimin e sistemit nervor, por edhe pozitivisht ndikon në energjinë e metabolizmit dhe në funksionimin e sistemit imun.

Kujt i rekomandohet?
- atyre që i ekspozohen stresit ditor për shkak të punës apo mënyrës së jetës;
- në rast të kërkesave të rënda fizike;
- për secilin, në mënyrë që ta përforcoj sistemin imun.

Deficiencies
Simptomat e mungesës së vitaminës D përfshijnë: varësisht se cila nga llojet e vitaminës B mungon, simptomat mund të renditen nga mungesa e apetitit, anemia dhe probleme me lëkurë deri tek problemet e zemrës, të muskujve, të nervave, dhe ato metabolike. *

A e dini se?
A e keni ditur se një sëmundje e quajtur beri-beri shkaktohet nga mungesa e vitaminës B1? Përshkrimi i parë i kësaj sëmundje daton që nga viti 2697 p.e.r, Kinë, por lidhja ndërmjet simptomave dhe mungesës së vitaminës u zbulua më 1937. Këto ditë kjo ndodh kryesisht për shkak të konsumimit të lëvores së orizit në Lindjen e Largët dhe për shkak të alkoolizmit në vendet e zhvilluara.
Përmbledhje:
Pllakat që përmbajnë spektrin e plotë të vitaminave B dhe vitaminë C dhe magnez. Qetësimin e tensionit nervor dhe zbutur, për të mbrojtur sistemin kardiovaskular.

Gjatë kohës së stresit fizik ose mendor, kërkesat ushqyese të rritet tona metabolizmit. Kjo mund të jetë veçanërisht e vërtetë për ushqyesve që i përkasin familjes B e vitaminave, për dy arsye kryesore. Së pari, ata luajnë role të rëndësishme mbështetëse në prodhimin e energjisë, dhe funksionin e sistemit nervor qendror, dhe së dyti, ata janë soluable ujë dhe në këtë mënyrë nuk ruhen në trup. Këta faktorë mund të bëjë vitamina B më të ndjeshëm ndaj sosje gjatë kohës së stresit në krahasim me ushqyesve të tjera. Kjo është arsyeja pse një kompleks cilësi të B vitaminave me bioavailability lartë formon shtyllën kurrizore të CaliVita's® produktit Menaxhimit Stresi.

Vitaminat që i përkasin këtij kompleksi përfshijnë thiamin B1, B2, B3 niacin riboflavin, acid Pantothenic B5, B6 pyridoxine, B7 biotin, B8 inositol, acid folik, B9 dhe B12 cobalamin. Choline, ndërsa teknikisht jo një vitaminë, është shpesh e përfshirë në këtë grup si ajo funksionon në marrëdhënie të ngushtë me acid folik dhe cobalamin. Disa prej këtyre ushqyesve jetike janë të përfshirë në proceset metabolike që konvertohet karbohidratet dhe yndyra në energji. Si edhe, vitamina B luajnë një rol jetik në formimin dhe prodhimin e qelizave të kuqe të gjakut, të cilat janë të rëndësishme për kryerjen e oksigjenit në qeliza. Disa vitamina B luajnë një rol në prodhimin e hormoneve, dhe rregullimin e niveleve të kolesterolit. Të tjerët, të tilla si choline dhe inositol të luajë një rol në transmetimin e impulseve nervore, të mbështesin integritetin e qelizave nervore dhe të kontribuojë në funksionimin e shëndoshë të sistemit nervor qendror.

CaliVita ® zgjeruara formulën me shtimin e vitaminës C dhe magnezium. Vitamina C është një tjetër ujë-soluable vitaminë që kontribuon në sintezën e disa hormoneve neurotransmitting, të cilat janë jetike për funksionin e trurit dhe mund të ndikojnë në humor. Si edhe, ajo kontribuon në proceset e prodhimit të energjisë të trupit tonë. Magnezi është gjithashtu me rëndësi jetike për mbështetjen e procesit të konvertimin yndyrnat dhe karbohidratet në energji të përdorshme.

Shënime:
Kur të marrë vitaminë komplekse B e urinës mund të bëhet e verdhë e errët dhe kanë një erë të veçantë, me një ngarkesë të përhershme fizike - për shembull në sportet profesionale - ajo mund të jetë e vështirë të dukshme.

KUJDES!
Ju duhet të konsultoheni me një mjek i kualifikuar mjekësor, para se të marrë ndonjë shtesë.
A nuk e kalon futje e rekomanduar ditore.
Shtesat ushqimore nuk mund të zëvendësojnë për një dietë të ekuilibruar të përzier.
Mbani jashtë të arrijnë të fëmijëve të vegjël.

Burimi
* Élelmezés és táplálkozásegészségtan (Nutrition and nutritional physiology) – Edited by Rodler I., Medicina Könyvkiadó Zrt., 2008 Bp.
Back to content