Iron Plus - Dyqan CaliVita International

Go to content

Iron Plus

Iron Plus
100 tableta

Dozimi:
1 tabletë në ditë.

Përbërësit
10mg Hekur
30mg Vitaminë C
10mg Kompleks bioflavonoide agrumesh
Hekur me vitaminë C

Hekuri kontribuon në formimin e shëndoshë të gjakut, kurse si një element i hemoglobinës luan rol me rendësi në absorbimin e oksigjenit dhe transportimin e tij në qeliza. Iron Plus është një produkt me cilësi të shkëlqyeshme, preparat kompleks që përmban hekur organik dhe vitaminë C për ta rritur absorbimin dhe shfrytëzimin e tij gjer në katër herë, si dhe përmban një kompleks bioflavonoide agrumesh.

Kujt i rekomandohet?
- femrave gjatë periudhës së reproduktive në mënyrë që të plotësohet hekuri i humbur gjatë menstruacioneve;
- nënat e ardhshme pasi që shtatzënia manifestohet me një kërkesë të shtuar për hekur;
- pacientët me mungesë të hekurit – anemi, në mënyrë që ta plotësojnë tretmanin e tyre;
- fëmijët dhe adoleshentët kanë nevojë për hekur shtesë për shkak të rritjes së shpejtë;
- sportistët për shkak të nevojës së tyre të shtuar për ushqime, vitamina dhe minerale;
- personave që mbajnë dietë të rreptë vegjetariane.

Deficiencies
Mungesa e hekurit e bën jetën më të vështirë në disa aspekte: simptomat e mundshme përfshijnë zbehtësinë, letargjinë, depresionin, lodhje, dhimbje koke, marramendje, rënie flokësh, deformim i membranave të mukozës së gojës dhe fytit, mosfunksionimi i sistemit imun dhe probleme të gjëndrës tiroide.

A e dini se?
A e keni ditur se sipas një raporti të OBSH-së, 48.8 % e popullsisë në vendet e hulumtuara vuan nga anemia? * Në shumicën e rasteve, arsye për këtë është mungesa e hekurit, ndonëse kjo mund të vërtetohet me një test të thjeshtë të gjakut dhe është lehtë të plotësohet mungesa e saj.

Burimi
* http://whqlibdoc.who.int/publications/2008/9789241596657_eng.pdf
Përmbledhje:
Hekuri është një mineral i përkasin të ashtuquajturit "elementët gjurmë", të cilat janë substanca që ka nevojë trupi ynë, por vetëm në sasi shumë të vogla. Para së gjithash, hekuri është përgjegjëse për transportin e oksigjenit në të gjithë trupin, por ajo shërben qëllimeve të tjera. Iron Plus ofron atë në një kompleks, deri në datën e formulës.

Hekuri është jetike, në sasi gjurmë, për funksionimin e duhur, të shëndetshëm e metabolizmit, si ajo luan një rol të rëndësishëm në strukturën dhe funksionin e hemoglobinës. Hemoglobina është komponent i gjakut përgjegjës për transportimin e oksigjenit nga mushkëritë në të gjitha qelizat e trupit. Shumica e hekurit në sistemin tonë është i detyruar të hemoglobinës. Përveç këtij funksioni të rëndësishëm, hekur gjithashtu luan një rol në formimin e feritinë, hemosiderin, Myoglobin dhe disa enzimeve të ndryshme.

Ashtu si shumë minerale të tjera dhe elementët gjurmë, thithjen e hekurit është rritur në masë të madhe kur ajo është e detyruar të një acid organik në një formë të njohur si formë "celuar". Fumarate Hekuri është një shembull i hekurit celuar. Vitamina C dhe bioflavonoids mund të ndihmojnë gjithashtu të mbështesë absorbimin dhe shfrytëzimin e hekurit.

KUJDES!
Konsultohuni me një mjek i kualifikuar mjekësor para se të marrë ndonjë shtesë.
Ky produkt është vetëm për të rriturit. Plotësim hekuri mund të ketë shëndetësor serioz kundërt ndikon në fëmijët e vegjël.
Doza të vazhdueshme të larta të hekurit mund të çojë në probleme shëndetësore edhe në të rriturit. Për këtë arsye, ajo nuk është e rekomanduar për të marrë këtë produkt në të njëjtën kohë duke marrë të tjera, suplemente hekuri që përmbajnë.
Nënat shtatzëna ose pleqsh duhet të kërkoni këshilla mjekësore para se të marrë këtë produkt.
A nuk e kalon futje e rekomanduar ditore.
Shtesat ushqimore nuk mund të zëvendësojnë për një dietë të ekuilibruar të përzier.
Mbani jashtë të arrijnë të fëmijëve të vegjël.
Back to content