ZenThonic - Dyqan CaliVita International

Go to content

ZenThonic

ZenThonic
946 ml

Dozimi:
2-6 lugë gjelle në ditë

ZenThonic përbërësit aktiv në racion:
Mangostina
Lëngu i dendur nga rrushi i kuq
Lëngu i dendur nga mjedrra
Lëngu i dendur nga dredhëza
Lëngu i dendur nga boronica e kuqe
Lëngu i dendur nga qershitë
Lëngu i dendur nga mollët
Lëngu i dendur nga dardha
Lëngu i dendur nga boronica
Pire nga dardhat
Antioksidant i formës së lëngshme me mangosten

ZenThonic është një produkt me bazë të koncentratit të super frutës së quajtur mangosten, e cila posedon efekte të fuqishme antioksidative në formë të lëngshme.

Fibrat e saj të vlefshme, bioflavonoidet, vitaminat dhe mineralet i ndihmojnë proceset mbrojtëse të trupit kundër radikaleve të lira, të cilat i dëmtojnë qelizat, si dhe mund ta ngadalësojnë procesin e plakjes, kanë efekt të dobishëm në sistemin kardiovaskular, ofrojnë mbështetje të veçantë për sistemin imun dhe përmirësojnë gjendjen fizike.


Kujt i rekomandohet?
- secilit që dëshiron të ketë mbrojtje jashtëzakonisht të fuqishme antioksidante, dhe nxitës të sistemit imun;
- personat e rraskapitur dhe pacientët që vuajnë nga sëmundjet, në mënyrë që të përmirësohet gjendja fizike;
- atyre që ballafaqohen me probleme kardiovaskulare;
- duhanpirësit aktiv dhe pasiv, banorët e qyteteve me ajër të pastër;
- atyre që rregullisht konsumojnë alkool;
- atyre që jetën e kanë plotë strese;
- gjithë atyre që preferojnë suplemente të formës së lëngshme.

A e dini se?
A e keni ditur se sipas një legjende, mangosteni, i cili e ka origjinën nga arkipelagu i Malajas, u ishte paraqitur njerëzve nga Buda për t’i ndihmuar jetët e tyre me efektet e dobishme të kësaj frute? Eksperimentet e hershme kanë demonstruar rezultate vërtet premtuese në lidhje me efektet e xanthonës së frutës në organizmin e njeriut, duke vepruar kundër inflamacioneve, dhimbjeve, alergjive, baktereve, dhe këpurdhave.*
Përmbledhje:
Përbërësi kryesor i ZenThonic është fryt i quajtur mangosteen, e cila është një nga ushqimet më të çmuar të njerëzve që jetojnë në xhunglave të Azisë. Ajo është quajtur gjithashtu fryt i perëndive. Edhe tani në Azi, ajo është konsideruar të jetë një nga frutat më të shenjta dhe të çmuar, por mbetet pothuajse i panjohur në Amerikën e Veriut dhe Evropë.

Edhe pse relativisht i panjohur në Amerikën e Veriut dhe Evropë, mangosteen (Mangostana Garcinia) ka qenë një nga më i çmuar i frutave për njerëzit vendës e xhunglave aziatike. Nuk është e vështirë për të parë se pse ajo ka qenë dikur referuar si "Fruta e zotat". Ajo përmban sasi të mëdha të kalium, kalcium, fosfor, hekur, vitaminë B1, vitaminë B2, vitaminë B6 dhe vitaminë C. Si edhe, ajo është jashtëzakonisht e pasur me disa komponimeve të dobishme antioxidant të tilla si polyphenols, flavanoids, dhe catechins.

Pjesa më e madhe e interesit të kohëve të fundit shëndetësor në mangosteen është për shkak se ajo është ndoshta burimi më i pasur natyror i një grupi të flavanoids quajtur xanthones. Xanthones duket të ketë pronat e jashtëzakonisht të lartë antioxidant, dhe kështu janë një nga përbërësit më efektive flavanoid për mbrojtjen e qelizave të trupit tonë nga efektet e dëmshme të radikaleve të lira. Shumë shkencëtarë të mbështetur teorinë se dëmi i shkaktuar qelizë nga radikalet e lira, është një nga shkaqet rrënjësore të përkeqësimit metabolike që vjen me plakjen. Kështu, futje të rregullt të antioksidantë të cilësisë së lartë mund të ndihmoni duke mbështetur shëndetin e të shkëlqyer, dhe vitalitet rinor.

CaliVita® Zenthonic kombinon mangosteen cilësi të lartë me një shumëllojshmëri të lëngjeve të tjera të zgjedhura dhe të përzier posaçërisht për përbërësit e tyre të shkëlqyera antioxidant frutore. Si edhe, ata ndihmojnë për të përmirësuar shijen e shijshme e Zenthonic.

KUJDES!
A nuk e kalon futje e rekomanduar ditore.
Shtesat ushqimore nuk mund të zëvendësojnë për një dietë të ekuilibruar të përzier.
Mbani jashtë të arrijnë të fëmijëve të vegjël.

Storage:
Pasi u hap, dyqan në frigorifer.

Burimi
*Antibacterial activity of xanthones from Garcinia mangostana (L.) and their structure-activity relationship studies - Dharmaratne HR et al, Nat Prod Res. 2012 Apr 11., Medicinal properties of mangosteen (Garcinia mangostana) - Pedraza-Chaverri J,, Food Chem Toxicol. 2008 Oct;46(10):3227-39. , In vitro and in vivo anti-colon cancer effects of Garcinia mangostana xanthones extract - Abdalrahim F A Aisha et al, BMC Complementary and Alternative Medicine 2012, 12:104
Back to content